1. Kies de tijdstippen dat je de zon in gaat. De zon is het felst tussen 12.00 en 15.00 uur.
Zorg er dus voor dat je dan niet direct in de zon ligt, maar bijvoorbeeld fijn onder een parasol.

2. Draag een hoed of haarband. Misschien heb je deze leuke Fashion accessoires al wel ontdekt?
Er zijn tegenwoordig veel leuke modellen en kleuren te verkrijgen.

3. Draag je lange haren in een knot, staart of vlecht. Zo is het oppervlak van je haar dat aan de zon is blootgesteld minimaal.
Denk er wel aan dat je je haren niet te strak invlecht, daar zijn je haarwortels namelijk minder blij mee.
Houdt ook rekening mee dat je een elastiekje gebruikt zonder metaal. Dit metalen stukje kan je haren makkelijk afbreken als je na het zwemmen je staart opnieuw wilt doen.

4. Spoel je haren voordat je gaat zwemmen met kraanwater. Doordat je je haren eerst doorweekt met “schoon” water, krijgen chloor en zout minder goed de kans om je haren binnen te dringen.
Spray je haar (en je hoofdhuid) vervolgens goed in met een bescherming -spray met UV filter.
De Natulique Heat en Sun Protector bestaat uit biologische natuurlijke ingrediënten die een langdurige bescherming bied tegen dagelijkse blootstelling aan hitte, zonlicht en UV straling.
Het beschermt je haar en je hoofdhuid. De toegevoegde essentiële oliën en extracten hydrateren van binnenuit en voeden het haar.

5. Spoel je haren na het zwemmen liefst goed uit met kraanwater. Na het zwemmen zit er (ondanks je goede voorbereiding) toch chloor- en zout in je haar.
Vervolgens weer goed sprayen met de bescherming spray met Uv filter.

6. Gebruik producten die extra beschermen tegen de zon, zee en zwembad. Denk hierbij aan shampoo en conditioner met een UV bescherming, maar ook stylingsproducten met een SPF.
Kies wel een SPF zonder alcohol, anders raakt je haar alleen maar meer uitgedroogd.

HAPPY SUMMER HAIR!